Festival svjetske književnosti

Ovogodišnji Festival svjetske književnosti, sedmi po redu, kao i uvijek u Hrvatsku dovodi niz velikih imena europske i svjetske književnosti koje spaja s domaćim piscima, a u brojnim popratnim programima pokazuje koliko je živa i važna književna riječ.

Ove godine najveća je novost da će se zagrebački programi svojim najvećim dijelom održavati u zgradi Hrvatskoga glazbenog zavoda.

Festival svjetske književnosti u 2019. godini u fokusu ima književnost španjolskog jezika, a u sklopu toga programa gostovat će nam čitav niz autora. Festival će u nedjelju 8. 9. otvoriti jedan od najznačajnijih suvremenih autora FERNANDO ARAMBURU, a s njim ćemo razgovarati o njegovu romanu Patria, romanu o Baskiji koji je osvojio niz važnih španjolskih i europskih književnih nagrada, koji je preveden ili se prevodi na više od 30 svjetskih jezika, a samo u Španjolskoj prodan je u više od milijun primjeraka. Uz Fernanda Aramburua gostuje jedan od najvažnijih svjetskih gestaltera, miljenik hrvatske publike Argentinac JORGE BUCAY, zatim i jedna od najvećih mladih zvijezda svjetske književne scene SAMANTA SCHWEBLIN, hrvatskim čitateljima itekako poznata LAURA RESTREPO i nova pjesnička zvijezda ELENA MEDEL, a u suradnji s hrvatskim centrom PEN-a dovodimo i direktora međunarodnog PEN centra katalonskog pjesnika i aktivista CARLESA TORNERA i pjesnika GEORGEA ANGELA MARIJA QUINTERA.

Više o Festivalu svjetske književnosti: https://fsk.hr/