GLAZBENE ŠETNJE U RUJNU

Glazbene šetnje – novi termini u rujnu!

Glazbena šetnja Mirogojem
Četvrtak, 14. rujna u 17.00 sati

Šetnja starim dijelom jednog od najljepših hrvatskih groblja, gdje su svoje posljednje počivalište pronašli i mnogobrojni glazbenici. Obilazeći dvadesetak odabranih grobova čujmo priče koje govore o raznim zanimljivostima iz njihovog života, očuvanja spomena i nastajanju spomenika, o umjetničkim djelima, ali i krivo uklesanim imenima, o tragičnim sudbinama i o njihovoj vječnoj slavi.

Glazbena šetnja Zelenom potkovom
Utorak, 19. rujna u 17.00 sati

Šetnja Zelenom potkovom novi je nastavak HGZ-ovog projekta glazbenih šetnji Zagrebom. Od Zrinjevca preko Starčevićevog trga do Trga Republike Hrvatske nižu se palače i javne zgrade od izuzetne važnosti za povijest glazbenog života. Saznajte gdje je stanovao Vlaho Paljetak, zašto ne znamo koja je rodna kuća Zinke Kunc, gdje se čuvaju najstarije note u Zagrebu i još mnogo zanimljivosti.

Glazbena šetnja Gornjim gradom
Srijeda, 27. rujna u 16.30 sati

Šetnja zagrebačkim Gornjim gradom uvijek u nama budi lijepe osjećaje i vraća nas u povijest, tradiciju, izaziva ponos. Na relativno malom prostoru brežuljka Griča smjestilo se 54 glazbeno zanimljivih glazbenih lokacija od kojih dio možete upoznati na šetnji – kuće glazbenika, glazbenih salona, prvih kazališta i koncertnih prostora…

__________________________________________________________

Glazbene šetnje vodi Nada Bezić, autorica popularne knjige Glazbene šetnje Zagrebom.

Predbilježbe na: knjiznica@hgz.hr ili 0989025014. Pratite i obavijesti na našoj facebook stranici.

Šetnje su besplatne i traju oko 90 minuta.

Projekt Glazbene šetnje Zagrebom podupire Turistička zajednica Grada Zagreba.