110 E 16th St, New York, NY
Mon - Fri: 12pm - 8pm, Sat: 10am - 2pm

Vaša pomoć nam je potrebna!

Povijesna zgrada Hrvatskog glazbenog zavoda, ta prekrasna „kuća u kojoj stanuje glazba“, preživjela je dva potresa – prvi davne 1880., a drugi 2020. u kojem je pretrpjela doista velika oštećenja. Hitna sanacija je obavljena u rekordnom roku zahvaljujući sredstvima koja su prikupljena u donatorskoj kampanji, a sada se odvija konstruktivna obnova sredstvima iz Fonda solidarnosti EU.

Konstruktivna obnova je u punom jeku i mi smo uvjereni da ćemo je završiti u zadanim rokovima, ali to je samo dio velikog posla! Tek slijedi cjelovita obnova zgrade kako bismo ponovno mogli otvoriti svoja vrata glazbi, izvođačima i publici.

U međuvremenu moramo preživjeti kao udruga koja se sama financira, a trenutno nema vlastiti prostor i prihode za redovno poslovanje. No, i dalje smo optimistični – HGZ je nastao kao građanska inicijativa prije gotovo dva stoljeća i sigurni smo da će se održati uz podršku građana, donatora i pokrovitelja.

Ravnateljstvo HGZ-a na čelu s izv.prof.dr.sc. Romanom Matanovac Vučković ulaže sve napore u pronalaženju načina financiranja, prate se natječaji, proučavaju zaklade u zemlji i inozemstvu, traže se sponzori i planiraju donatorski koncerti.

Bez Vaše pomoći udruga ne može nastaviti svoj životni put, dug gotovo dva stoljeća!

Sredstva su nam potrebna za:

  • očuvanje djelovanja udruge
  • nastavak redovnog poslovanja
  • troškove obnove koji su nužni, a nisu prihvatljivi u Fondu solidarnosti EU

Podržite nas! Očuvajmo zajedno ovu važnu kulturnu instituciju i pretvorimo je u suvremeni, otvoreni kulturni centar koji će odgojiti još mnoge glazbenike i poklonike glazbe!

Do sada skupljeno:

548.177,00 kn

Doniraj i ti!

Način uplate:

Kartično plaćanje i PayPal
Bankovna transakcija

Iznos:
kn

DONIRAJ


Payment gateway sponzoriran je od strane WSPay-a.

Facebook
Facebook
Instagram
Facebook
Facebook
Instagram
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial