Kako do nas?

Nalazimo se u središtu grada, u Gundulićevoj ulici, nekoliko zgrada od Ilice i nekoliko minuta hoda od Trga bana Josipa Jelačića. Do nas možete doći:

tramvajem: linije broj 1, 6, 11, 12, 13, 14 i 17, stajalište Trg bana Jelačića ili Frankopanska;
motociklom ili biciklom: ispred zgrade Hrvatskoga glazbenog Zavoda se nalazi parkiralište za motocikle i bicikle.
automobilom: parkirno mjesto možete potražiti u okolnim javnim garažama ili u okolnim ulicama. Imajte na umu da su sve ulice u blizini Hrvatskoga glazbenog zavoda u I. parkirališnoj zoni u kojoj je vrijeme parkiranja ograničeno na dva sata. Zato preporučujemo da automobil ostavite u javnoj garaži, gdje vrijeme parkiranja nije ograničeno.

Garaža Gundulićeva 9: www.centarcvjetni.hr
Garaža Tuškanac 1: www.zagrebparking.hr
Garaža Ilica 45, u dvorištu

Blagajna

Blagajna se nalazi u prizemlju, lijevo od ulaza u zgradu na kraju hodnika. Radno vrijeme blagajne je od ponedjeljka do petka, od 11 do 13 sati i od 18 do 20 sati te uvijek jedan sat prije početka koncerta za koji se plaćaju ulaznice. Za sve informacije u vezi s ulaznicama i programom javite se na blagajna@hgz.hr ili na broj telefona 01 4830 822.

Ulaz

Zgrada Hrvatskoga glazbenog zavoda otvorena je za javnost jedan sat prije priredbe. Ulazak na izložbe koje se priređuju u predvorju Velike dvorane besplatan je, a izložbe se mogu razgledati svaki radni dan od 12 do 14 sati uz prethodnu najavu na blagajna@hgz.hr ili na broj telefona 01 4830 822. Posjetitelji koji dođu nakon što je priredba počela, mogu ući u dvoranu tek za vrijeme stanke ili pljeska.

Pravila odijevanja

Ne postoje posebna pravila odijevanja za posjetitelje Hrvatskoga glazbenog zavoda. No svojim izgledom iskažite poštovanje prema umjetnicima i ostalim posjetiteljima. 

Garderoba

Zbog sigurnosnih razloga, ali i zbog udobnosti posjetitelja, kaputi, torbe, ruksaci, vrećice, kape, šeširi i kišobrani ne smiju se unositi u koncertnu dvoranu. Molimo da ih ostavite u garderobama koje su besplatne i čuvane, a nalaze se u prizemlju, lijevo i desno od ulaza.

Toaleti

Muški i ženski toaleti nalaze se u prizemlju, desno od ulaza, te na prvom katu pri ulazu u Malu dvoranu.

Televizijsko, radijsko i fotografsko snimanje

U slučaju televizijskog, radijskog ili fotografskog snimanja priredbe, posjetitelje molimo da ih ne ometaju. Organizator priredbe nije dužan posjetitelje unaprijed izvijestiti o snimanju te zadržava pravo da snimke, na kojima se eventualno mogu pojaviti, bez naknade upotrebljava za svrhu za koju se snimanje obavlja.

Pušenje, hrana i piće

U svim prostorima Hrvatskoga glazbenog zavoda pušenje je zabranjeno. Unošenje hrane i pića u koncertne dvorane te njihovo konzumiranje također je zabranjeno.

Cvijeće za izvođače

Ako želite da cvijeće bude uručeno izvođaču, molimo da ga prije početka priredbe predate našem osoblju na ulazu.

Dostupnost osobama s invaliditetom

Hrvatski glazbeni zavod nema dizalo ni toalet za osobe s invaliditetom. No posjet osoba u kolicima ili s teškoćama pri kretanju, kao i slijepih i slabovidnih osoba moguć je uz najavu na hgz@hgz.hr ili na broj 01 4830 199 najkasnije 2 dana prije priredbe. Naše osoblje rado će Vam pomoći.

Izgubljeno/nađeno

Ako tijekom boravka u prostorima Hrvatskoga glazbenog zavoda izgubite osobne predmete, molimo da se što prije, a najkasnije 30 dana od gubitka, javite na hgz@hgz.hr.