10.12.2018., Zagreb- Romana Matanovac Vuckovic, nova ravnateljica HGZ-a.
Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL

Poštovani poklonici glazbe,

osobita mi je čast biti ravnateljicom Hrvatskog glazbenog zavoda, jedne od najstarijih i najuglednijih glazbenih institucija u Hrvatskoj, prve koncertne dvorane u Zagrebu, kolijevke glazbene naobrazbe i Muzičke akademije te začetnice brojnih glazbenih tradicija.

Čast rijetko dolazi bez obaveza i na to sam bila potpuno spremna kada sam preuzela ovu zahtjevnu dužnost, svjesna da mogu računati na podršku svih Vas koji istinski cijenite i volite glazbenu umjetnost.

Moja vizija Hrvatskog glazbenog zavoda je učiniti ga modernim kulturnim centrom – programskim partnerom umjetničkim organizacijama i udrugama u kulturi, javnim ustanovama i samostalnim umjetnicima te partnerom hrvatskim poduzetnicima koji žele dodatnu vrijednost svoga poslovanja. Usuđujem se sanjati velike snove i za nekoliko godina ovdje vidim i prvi hrvatski muzej glazbe.

Poštovani poklonici glazbe, pozivam Vas da postanete dio moje vizije i pomognete najstarijoj hrvatskoj glazbenoj instituciji da nesmetano nastavi s radom. Vremena su turbulentna, život je sve ubrzaniji, a ova naša „kuća u kojoj stanuje glazba“ gotovo dva stoljeća odolijeva i ustraje u svojoj misiji njegovanja, unapređivanja i širenja glazbene umjetnosti.

Podržite nas da nastavimo u plemenitom cilju svojim donacijama i sponzorstvima te upišite svoje ime u povijest Hrvatskog glazbenog zavoda.

Izv. prof. dr. sc. Romana Matanovac Vučković, predsjednica HGZ-a

Ravnateljstvo

Ravnateljstvo

Hrvatski glazbeni zavod društvo je prijatelja glazbe i glazbenika amatera, neprofitna udruga u kulturi i umjetnosti čiji je cilj njegovanje, unapređivanje i širenje glazbene umjetnosti, osobito hrvatske. Hrvatskim glazbenim zavodom upravlja Ravnateljstvo koje bira Skupština udruge.

Broj članova Ravnateljstva tijekom povijesti se mijenjao, a danas ih je sedam i oni svoju funkciju obnašaju u kontinuitetu od 3. srpnja 2019. kada su izabrani na redovnoj godišnjoj Skupštini.

  • Romana Matanovac Vučković, predsjednica
  • Tamara Jurkić Sviben, potpredsjednica
  • Jana Haluza, članica
  • Marija Saraga, tajnica
  • Zoran Juranić, član
  • Anđelko Krpan, član
  • Tonči Bilić, član

Romana Matanovac Vučković

Tamara Jurkić Sviben

Jana Haluza

Marija Saraga

Zoran Juranić

Anđelko Krpan

Tonči Bilić