10.12.2018., Zagreb- Romana Matanovac Vuckovic, nova ravnateljica HGZ-a.
Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL

Poštovani poklonici glazbe,

osobita mi je čast biti ravnateljicom Hrvatskog glazbenog zavoda, jedne od najstarijih i najuglednijih glazbenih institucija u Hrvatskoj, prve koncertne dvorane u Zagrebu, kolijevke glazbene naobrazbe i Muzičke akademije te začetnice brojnih glazbenih tradicija.

Čast rijetko dolazi bez obaveza i na to sam bila potpuno spremna kada sam preuzela ovu zahtjevnu dužnost, svjesna da mogu računati na podršku svih Vas koji istinski cijenite i volite glazbenu umjetnost.

Moja vizija Hrvatskog glazbenog zavoda je učiniti ga modernim kulturnim centrom – programskim partnerom umjetničkim organizacijama i udrugama u kulturi, javnim ustanovama i samostalnim umjetnicima te partnerom hrvatskim poduzetnicima koji žele dodatnu vrijednost svoga poslovanja. Usuđujem se sanjati velike snove i za nekoliko godina ovdje vidim i prvi hrvatski muzej glazbe.

Poštovani poklonici glazbe, pozivam Vas da postanete dio moje vizije i pomognete najstarijoj hrvatskoj glazbenoj instituciji da nesmetano nastavi s radom. Vremena su turbulentna, život je sve ubrzaniji, a ova naša „kuća u kojoj stanuje glazba“ gotovo dva stoljeća odolijeva i ustraje u svojoj misiji njegovanja, unapređivanja i širenja glazbene umjetnosti.

Podržite nas da nastavimo u plemenitom cilju svojim donacijama i sponzorstvima te upišite svoje ime u povijest Hrvatskog glazbenog zavoda.

Izv. prof. dr. sc. Romana Matanovac Vučković, predsjednica HGZ-a

Ravnateljstvo

Hrvatski glazbeni zavod društvo je prijatelja glazbe i glazbenika amatera, neprofesionalna i neprofitna udruga u kulturi i umjetnosti čiji je cilj njegovanje, unapređivanje i širenje glazbene umjetnosti, osobito hrvatske. Društvom upravlja ravnateljstvo, koje poput nadzornog odbora i časnog suda djeluje počasno, bez novčane naknade.

Niz godina ravnateljstvo je bilo sastavljeno samo od glazbenika amatera i ljubitelja glazbe različith zanimanja, a od 20. stoljeća njegovi su članovi i profesionalni glazbenici.

Broj članova ravnateljstva tijekom povijesti se mijenjao, danas ih je sedam.

Romana Matanovac Vučković, predsjednica

Tamara Jurkić Sviben, potpredsjednica

Jana Haluza, članica Ravnateljstva

Marija Saraga, članica Ravnateljstva

Zoran Juranić, član Ravnateljstva

Anđelko Krpan, član Ravnateljstva

Tonči Bilić, član Ravnateljstva