Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

54. tribina „Darko Lukić“ – Maja Sremec, sopran & Viktor Čižić, klavir

ožujak 8 @ 20:00 - 22:00

Ponedjeljak, 08. ožujka 2021.
Mala dvorana u 20 sati

Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika i Hrvatski glazbeni zavod
54. tribina „Darko Lukić“
Maja Sremec, sopran & Viktor Čižić, klavir

Program:
Franz Liszt: Tre sonetti di Petrarca [Tri Petrarkina soneta], S.270.a

I. Pace non trovo [Ja nemam mira]
II. Benedetto sia il giorno [Blažen bio dan]
III. I vidi in terra [Vidjeh na zemlji]

Blagoje Bersa:

I. Oj sanci, vi šareni sanci. op. 45
II. Ja te ljubim, op. 46

———————————————————————–

Richard Strauss: 4 Lieder [4 pjesme], op. 27

I. Ruhe, meine Seele [Miruj, moja dušo]
II. Cäcilie [Cecilija]
III. Heimiliche Aufforderung [Tajni poziv]
IV. Morgen! [Sutra!]

Sergej Rahmanjinov: Šest romanca, op. 4

I. O njet, malju, ne uhodi! [O ne, molim te, ne idi!]
II. Utro [Jutro]
III. V molčanij noći tajnoj [U tihoj tajnoj noći]
IV. Ne poj krasavica pri mnje [Ne pjevaj mi ljepotice]
V. Už ti, njiva maja [O ti, njivo moja]
VI. Davno l’, moj drug [Davno li, moj prijatelju]

Info o ulaznicama: ulaz je slobodan.
Sjedala u dvorani su ograničena zbog epidemioloških mjera te Vas molimo da dostupnost slobodnih mjesta provjerite na blagajna@hgz.hr ili na 01/4830-822.

Maja Sremec (Zagreb, 1990.) apsolventica je pjevanja na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu u klasi profesorice Miljenke Grđan. Aktivno je sudjelovala na brojnim seminarima (Claudia Visca, Gerhard Zeller, Tomislav Mužek, Matjaž Robavs, Cornelis Witthoefft, Rainer Trost) te na ljetnim opernim školama u Kraljevskom Škotskom konzervatoriju u u Glasgowu te u Valenciji gdje je opernu školu organizirao Bostonski konzervatorij. Kao stipendistica bečkog Sveučilišta za glazbu i izvedbene umjetnosti pohađala je njihovu ljetnu akademiju ISA. Osvojila je drugu nagradu na međunarodnom natjecanju ”Sem glasba sem mesto” u Novom mestu u Sloveniji (2017.) i prvu nagradu na međunarodnom natjecanju ”Lav Mirski” u Osijeku (2018.). U duu s Viktorom Čižićem ušla je u finale natjecanja „Seghizzi — Concorso internazionale di canto cameristico“ u Goriciji (Italiija, 2018.) Nastupila je u ulozi Kohouta i Šojke u operi ”Lukava mala lisica” Leoša Janačeka u produkciji Muzičke akademije (2017.) te kao solistica s Jazz orkestrom Muzičke akademije, Gudačkim komornim orkestrom Muzičke akademije (2017.) i ansamblom ASMANGU (2018.). Također, nastupila je sa Zagrebačkim solistima u Maloj dvorani Lisinski (2018.) te kao solistica u orkestralno scenskom uprizorenju pjesama iz ciklusa ”Dječakov čudesni rog” Gustava Mahlera (2019.). S Cantus ansamblom nastupila je na XXV. Danima Milka Kelemena (2019.), a s udaraljkaškim ansamblom Bing Bang na međunarodnim udaraljkaškim festivalima IPEW (Bjelovar, 2020.) te u Debrecenu, (Mađarska, 2020.) Na hrvatskoj praizvedbi opere „Pepeljuga“ Julesa Masseneta u koncertnoj dvorani Blagoje Bersa izvela je ulogu Vile (2020.).

Viktor Čižić (Zagreb, 1996.) završio je XV. gimnaziju i Glazbenu školu Vatroslav Lisinski. Apsolvent je klavira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi doc. art. Filipa Faka. Posljednju godinu studija proveo je u sklopu studentske razmjene na nizozemskom fakultetu Conservatorium van Amsterdam u klasi Franka van de Laara, studirajući paralelno suvremenu glazbu u klasi Ralpha van Raata. Od početka studija djeluje na širokom području umjetničke suradnje. Svirao je u svim ansamblima Muzičke akademije, kao i u gotovo svim orkestrima u Zagrebu, a sa Zagrebačkim solistima izveo je Koncert za klavir i gudački orkestar Alfreda Schnittkea (2019.). Osim sudjelovanja u brojnim zborskim, opernim, orkestralnim i kazališnim projektima, redovito surađuje s pjevačima i instrumentalistima na recitalima, festivalima, natjecanjima, diplomskim ispitima i audicijama u Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji, Bugarskoj i Nizozemskoj. Viktor Čižić redovito muzicira s komornim ansamblima kao što su kvartet Turangalila i ansambli za suvremenu glazbu ASMANGU i Score Collective, surađujući na brojnim skladbama izravno sa suvremenim domaćim i stranim skladateljima.

Detalji:

Datum:
ožujak 8
Vrijeme:
20:00 - 22:00

Organizator

Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika i HGZ