Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

9. Festival svjetske književnosti; Svetlana Aleksijevič; Razotkrivanje

rujan 8 @ 21:00 - 22:00

kn30

Srijeda, 08. rujna 2021.
Velika dvorana u 21 sati

9. Festival svjetske književnosti
Svetlana Aleksijevič
Razotkrivanje
vodi Miljenko Jergović
simultani prijevod Natalija Vidmarović
glazbeni intermezzo Vesna Vaško Cáceres

Bez sumnje jedna od najvažnijih živućih intelektualki i spisateljica, Svetlana Aleksijevič ne samo da je svojim knjigama i javnim angažmanom odavno zaslužila dodijeljenu joj Nobelovu nagradu za književnost. Njezina knjiga Rat nema žensko lice, objavljena nakon nekoliko godina čekanja zbog cenzure u osvit Perestrojke, govori glasovima mnogih žena koje su u tom ratu kao i cijeli SSSR, a ponajviše Bjelorusija i Ukrajina i sve one zemlje koje čine, kako ih Timothy Snyder naziva, krvava prostranstva dale nemjerljiv doprinos u pobjedi nad fašizmom, ali najdojmljiviji je način na koji Svetlana Aleksijevič gradi svoje knjige, kako stvara svijet koji nam je poznat a ipak dalek. Slično strukturirane i jednako dojmljive su i njezine knjige Dječak od cinka, Černobilska molitva i Rabljeno doba. S autoricom će o književnosti, Bjelorusiji i drugim temama razgovarati jedan od najvažnijih suvremenih hrvatskih pisaca Miljenko Jergović, a prije i tijekom razgovora kao posebna gošća na harmonici će nastupati češka glazbenica porijeklom iz Siska Vesna Vaško, znana pod svojim imenom Vesna Cáceres.

Za ulazak na programe obavezna je COVID potvrda, potvrda o oporavku od bolesti u posljednjih 6 mjeseci uz 1 dozu cjepiva ili negativan PCR (ne stariji od 72 sata) ili antigenski (RAT) test (ne stariji od 48 sati).

Cijena ulaznice: 30kn

Prodaja ulaznica na blagajni Hrvatskog glazbenog zavoda radnim danom od 11 do 13 i 18 do 20 sati te jedan sat prije početka koncerta, tel. 4830 822.

Online prodaja karata moguća je putem stranice https://hgz.kupiulaznicu.hr/

Organizator: Nakladnička kuća Fraktura, tel. 091 8812 441, mail fsk@fraktura.hr

*autor fotografije Elke Wetzig

Detalji:

Datum:
rujan 8
Vrijeme:
21:00 - 22:00
Cijena:
kn30

Organizator

Nakladnička kuća Fraktura

Lokacija

Hrvatski glazbeni zavod
Gundulićeva 6a
Zagreb, 10000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u