Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Advent Classic Fest

4. prosinca 2020. @ 19:00

Besplatno

Advent Classic Fest
4. prosinca 2020., Velika dvorana HGZ-a, u 19h

Na koncertu otvorenja Advent Classic Festa 2020 Ida Gamulin kao umjetnička ravnateljica festivala poziva goste, renomirane hrvatske umjetnike kao i mlade zvijezde među kojima su ove godine violinist Goran Končar, sopranistica Josipa Bilić i violinisica Anamarija Milić. Na programu će između ostalog biti i skladbe nekih od obljetničara poput L.van Beethovena, Nicola Paganinija i Dore Pejačević. Na početku programa vilolinist Goran Končar izvesti će grandioznu Vitali: Chaconnu uz klavirsku pratnju Ide Gamulin. Slijede tri ugođajne pjesme Dore Pejačević ( Pjesma, Zašto, U lovu mje mjesec na sunce) koje će izvesti mlada sopranistice Josipa Bilić u povodu 135.obljetnice skladateljičinog rođenja. Violinistica Anamarija Milić izvesti če jedan od najpoznatijih Capriccia N.Paganinija br.24 u povodu 180.obljetnice skladateljeve smrti.
Ida Gamulin će sonatom u d-molu „Oluja“ L.van Beethovena obilježiti 250.obljetnicu njegova rođenja a za kraj koncerta Josipa Bilić će izvesti ariju „Meine Lippen…“ iz operete Franza Lehara.

Ulaz je besplatan uz obaveznu najavu na blagajna@hgz.hr i preuzimanje gratis numerirane ulaznice prije koncerta na blagajni HGZ-a.

Detalji:

Datum:
4. prosinca 2020.
Vrijeme:
19:00
Cijena:
Besplatno

Lokacija

Velika dvorana
Gundulićeva 6–6a
Zagreb, Croatia (Local Name: Hrvatska)

Organizator

EPTA