Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Guitarra viva – Maroje Brčić

18. svibnja 2021. @ 20:00 - 22:00

kn50 – kn70

Utorak, 18. svibnja 2021.
Velika dvorana u 20 sati

Guitarra viva, ciklus gitarskih koncerata
Maroje Brčić

Program:

Caspar Joseph Mertz:
Lied ohne Worte
Mazurka
Sehnsucht
Scherzo

Fernando Sor:
Šest arija iz opere Čarobna frula op. 19
Marche religieuse
Fuggite o voi beltà fallace
Giá fan ritorno i genii amici
O dolce harmonia
Se potesse un suono
Chorus: Grand’Isi! Grand’Osiri!

Francisco Tárrega:
María
Mazurka
Marieta
Danza mora

*** * ***

Eduardo López-Chávarri:
Fiesta lejana en un jardín
Lamento
La mirada de Carmen

Goran Listeš:
Dubrovačka rapsodija op. 16

Joaquín Rodrigo:
Tres pequeñas piezas
Ya se van los pastores
Por caminos de Santiago
Pequeña sevillana

Maroje Brčić rođen je u Dubrovniku, gdje i danas živi. Gitaru je počeo učiti sa sedam godina, a prvi mu je učitelj bio otac, Stefanin Brčić. Srednju glazbenu školu završio je u klasi prof. Istvána Römera, a diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Darka Petrinjaka. Predaje gitaru na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu, redoviti je član ocjenjivačkih vijeća na državnim i međunarodnim natjecanjima i često drži stručna predavanja i seminare. Njegovi učenici i studenti osvojili su preko stotinu prvih nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima. Od 2019. urednik je časopisa Gitara, godišnjaka Hrvatske udruge gitarskih pedagoga. Na koncertnim je podijima preko trideset godina kao solist, član različitih komornih tijela i kao solist uz orkestar (Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije, Dubrovački simfonijski orkestar, Varaždinski komorni orkestar, Zagrebački solisti, Mostarski komorni orkestar, Sarajevska filharmonija, Temišvarska filharmonija, Orkestar Makedonske nacionalne opere te moskovski Gnjesinski virtuozi). Osim u domovini, nastupio je u Europi, Aziji i Sjevernoj Americi. Potaknuo je brojne autore da pišu za gitaru, među kojima treba istaknuti Željka Brkanovića, Nikšu Njirića, Ivu Josipovića, Berislava Šipuša, Philipa Bracanina, Gorana Listeša, Anđelka Klobučara i Zorana Juranića. Dobitnik je Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu (1991.), Diplome Milka Trnina (2008.), Oskara znanja (2005., 2006., 2007., 2008., 2017. i 2019.) te nagrade Orlando (2009. i 2017.). Objavio je knjigu u kojoj obrađuje teme iz područja interpretacije i tehnike sviranja, a za diskografske kuće u Hrvatskoj i Austriji snimio je sedam kompaktnih ploča. 

Organizator: BuntArt

Info o ulaznicama:
Cijena ulaznice: 70 kn; cijena ulaznice s popustom: 50 kn (popust ostvaruju učenici, studenti, umirovljenici, članovi HGZ-a i prijašnji pretplatnici)

Online prodaja karata moguća je putem stranice https://hgz.kupiulaznicu.hr/
Prodaja ulaznica na blagajni Hrvatskog glazbenog zavoda radnim danom od 11 do 13 i 18 do 20 sati te jedan sat prije početka koncerta, tel. 4830 822.

Detalji:

Datum:
18. svibnja 2021.
Vrijeme:
20:00 - 22:00
Cijena:
kn50 – kn70

Organizator

Bunt Art

Lokacija

Hrvatski glazbeni zavod
Gundulićeva 6a
Zagreb, 10000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u