Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Veljko Glodić, klavir

10. listopada 2021. @ 20:00 - 22:00

Nedjelja, 10. listopada 2021.
Velika dvorana u 20 sati

Veljko Glodić,  klavir
Gost: Saša Nestorović,  saksofon

Program:

S. Bach:  Partita u G duru  BWV 829

Liszt:  Etudes d’execution transcendante

Glodić: Jazz  Partita In Lydian Modes za klavir i saksofon – praizvedba
                 Saša Nestorović,  saksofon

Ulaz slobodan uz obaveznu rezervaciju ulaznice na blagajni HGZ-a radnim danom od 11 do 13 i 18 do 20 sati te jedan sat prije početka koncerta, tel. 4830 822. Broj mjesta u dvorani je ograničen.

Veljko Glodić diplomirao je 1980. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Jurice Muraja. Iste godine je dobitnik 1. nagrade na natjecanju studenata u bivšoj Jugoslaviji, te nagrade «Svetislav Stančić» Hrvatskog glazbenog zavoda. Umjetničko usavršavanje nastavlja na The New England Conservatory of Music, Boston, SAD gdje magistra 1982. u klasi Jacoba Maxina. Kao izvrstan student poslijediplomskog studija dobitnik je priznanja Dean’s List 1981. Nakon magisterija usavršavao se kod poznatog američkog pijaniste Leonarda Shurea, učenika i asistenta Artura Schnabela.  Doktorirao je 1988. na The Florida State University S. A. D. u klasi Edwarda Kilenyia, koji je uz Annie Fisher, Gezu Andu,  Georgea Cziffru i Georga Soltia, među najpoznatijima studentima klase Ernesta von Dohnanyia na akademiji «Ferenc Liszt» u Budimpešti. 

Po povratku u Hrvatsku održao je niz koncertnih nastupa diljem Hrvatske te u Njemačkoj, Rusiji,  S. A. D.,  Belgiji, Mađarskoj, Italiji i Bugarskoj.  Nastupio je na nekoliko domaćih i međunarodnih festivala kao što su Večeri na Griču, Varaždinske barokne večeri, uz ansambl Zagrebačkih solista 1991., i solističkim recitalom 2003., Interbis, Hvarsko ljeto, , Skopsko leto, Europski dani kulture u Ljubljani,, Szeged International Jazz Festival,  Muzički bijenale Zagreb,  Dani Alexandra Goldenweisera i ciklusu koncerata Putovi k Skrjabinu u Moskvi  U 2010. njegov je recital na the World Piano Conference u Novom Sadu nagrađen Diplomom pijanističke izvrsnosti the World Piano Techers Association.  

Kao član žirija održao je solistički recital na Međunarodnim pijanističkim natjecanjima Vera Lotar Ševčenko u Rusiji (2010.) i Skrjabin Rahmanjinov u Bugarskoj (2016.), gdje je od Organizacijskog odbora dobio diplomu Visoko umjetničko postignuće.

Saša Nestorović hrvatski jazz-saksofonist, klarinetist, dirigent i skladatelj Diplomirao 1989. saksofon na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji (Josip Nochta). Predavao je u glazbenim školama u Zagrebu i Ljubljani, a od 2008. predaje kolegije jazza na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Jedan je od utemeljitelja Zagrebačkoga kvarteta saksofona, s kojim od 1989. nastupa diljem Europe, Azije i SAD-a. Od 1999. nastupa s ansamblom za suvremenu glazbu ACEZANTEZ. Godine 1999. sudjelovao je u Big Bandu Europske radiodifuzijske unije u Montrealu, gdje je predstavljao Hrvatsku. Član je mnogih priznatih hrvatskih jazz-sastava (Zagreb Jazz Portrait, Boilers All Stars i dr.). Godine 2007. snimio je album 12 Duets, na kojem je surađivao s cijenjenim hrvatskim glazbenicima. Zajedno s pijanistom Veljkom Glodićem čini Cool Jazz Duo, koji je objavio istoimeni album (2008). Od 2007. do 2015. bio je šef-dirigent Jazz orkestra HRT-a, u kojem je od 1998. bio stalni saksofonist, klarinetist i solist. Zajedno s tim orkestrom ostvario je suradnje s renomiranim glazbenicima (Charles Tolliver, Ernie Watts, Christian McBride, Alex Sipiagin, Boris Kozlov, Deborah Carter, Rex Richardson, David Gazarov, Georgie Fame i dr.). Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja.

 

Detalji:

Datum:
10. listopada 2021.
Vrijeme:
20:00 - 22:00

Lokacija

Hrvatski glazbeni zavod
Gundulićeva 6a
Zagreb, 10000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u