Glazba glasnija od potresa

Hrvatski glazbeni zavod 22. ožujka u 6:24 ujutro organizira koncert simboličnog naziva Glazba glasnija od potresa. Kako je zgrada HGZ-a zatvorena zbog konstruktivne obnove, koncert će održati u maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog.

Jedinstveni glazbeni događaj na godišnjicu katastrofalnog potresa koji je zadesio Zagreb okuplja vrsne umjetnike koji svojim ranojutarnjim nastupom žele podsjetiti na taj strašan događaj, ali i poslati poruku nade i optimizma. Glazbenici ovim koncertom daju podršku HGZ-u, najstarijoj hrvatskoj udruzi građana koja u kontinuitetu djeluje već gotovo dva stoljeća, a svojim muziciranjem žele nadglasati zvuk potresa koji i nakon dvije godine odzvanja u mislima onih koju su ga doživjeli. Ustupanjem male dvorane KD Vatroslava Lisinskog, podršku HGZ-u dao je i Gradski ured za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo Grada Zagreba.

Koncert će se moći pratiti u izravnom prijenosu na Hrvatskoj radioteleviziji u sklopu emisije „Dobro jutro, Hrvatska!“ i na Radio Sljemenu.

Program:

Matej Meštrović – premijera skladbe „Zvukopis obnove HGZ-a“

Ozren K. Glaser, klavir i Renata Novoselec, violina – Glazba iz filma “Žena kojoj sam čitao” (autor O. K. Glaser)

Duo Hojsak&Novosel – Hojsak Lindžo (autor F. Novosel), Bow vs. Plectrum/ Filip Novosel, tambura, Tihomir Hojsak, kontrabas

Zdenka Kovačiček i Ante Gelo, gitara

Lovorka Sršen, kantautorica – „Bez mira“

Duo Šimatović –  Fernando Sor: Allegretto za dvije gitare

Ivana Lazar, sopran i Hrvatski barokni ansambl – G. F. Haendel: arija „Let the Bright Seraphim“ iz oratorija „Samson”

Katarina Kutnar, violina i Hrvatski barokni ansambl – A. Vivaldi: stavak Allegro iz koncerta “Proljeće”, ciklus “Četiri godišnja doba”

Franko Klisović, kontratenor i Hrvatski barokni ansambl – A. Vivaldi: arija „Agitata infido flatu“ iz oratorija „Juditha triumfans”