GLAZBA GLASNIJA OD POTRESA

22. ožujka u 6:24, na dan zagrebačkog potresa, održan je koncert  “Glazba glasnija od potresa” koji već treću godinu zaredom organizira Hrvatski glazbeni zavod sa željom da glazbom pošalje poruku nade i optimizma. Ove godine koncert je imao posebnu misiju – pozivati na solidarnost sa stradalnicima u Turskoj i Siriji.

Na koncertu su nastupili Matej Meštrović, Renata Sabljak, Zagreb Klezmer Trio, Kvartet Sebastian, Simply Brass, FLAM-a Duo, Josipa Bilić, Lana Bradić, Roko Radovan i Vokalni ansambl Angeluš.

Koncert je izravno emitiran u emisiji Dobro jutro, Hrvatska na HTV1, na Radiju Sljeme i na Facebook stranici HRT vijesti https://www.facebook.com/HRTvijesti/videos/1265083264423941 .

Ustupanjem predvorja HNK, podršku HGZ-u dao je Gradski ured za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo Grada Zagreba, a koncert je podržalo i Hrvatsko društvo skladatelja odricanjem od iznosa autorske naknade za stavljanja na raspolaganje javnosti autorskih glazbenih djela i iznosa troškova naplate za humanitarni koncert.