Hojsak&Novosel

Subota, 16. listopada 2021.
Velika dvorana u 20 sati

TRADITIONAL SONGBOOK – predstavljanje albuma i donatorski koncert

Filip Novosel – tambura/brač
Tihomir Hojsak – kontrabas

Gosti: Pero Galić, Neno Belan

Hojsak & Novosel započinju svoj put 2016. predstavljajući se kao Bow vs. Plectrum (gudalo protiv trzalice). Neobičnim instrumentarijem i originalnim autorskim pristupom vrlo su brzo ostvarili trag na hrvatskoj, ali i svjetskoj sceni. Ubrzo nakon objave albuma prvijenca (Bow vs. Plectrum, 2016.) odlaze na svoju prvu američku turneju koja im otvara  vrata za buduće nastupe ne samo u Americi, nego i diljem svijeta. Na svom drugom albumu (Strings Only, 2017.) udružili su snage sa gudačima Zagrebačke filharmonije i predstavili se ne samo kao vrsni virtuozi, nego i kao vrsni aranžeri i orkestratori. Surađujući s imenima kao što su Theodosii Spassov, Vlatko Stefanovski, Matija Dedić, dobivaju pažnju i najvećeg hrvatskog kantautora Gibonnija, s kojim ostvaruju suradnju na idućem albumu (Perle, 2018.).
Osim u Americi, duo je nastupao i u Kini, Belgiji, Austriji, Njemačkoj, Švedskoj, Norveškoj, Latviji, Francuskoj, Bugarskoj, Italiji i u zemljama regije. Prepoznati kao simboli hrvatske kulture, Hojsak i Novosel često su bili glazbeni gosti na mnogim diplomatskim eventima od kojih se ističu proslava 25 godina diplomatskih odnosa između Hrvatske i SAD-a u Washingtonu, te koncert povodom predsjedanja RH Vijećem Europe u Strasbourgu.
Dobitnici su mnogih nagrada i priznanja od kojih se ističu posebna priznanja za doprinos u kulturi kalifornijske kongresnice Janice Hahn i priznanje kalifornijskog senata, te diskografska nagrada Porin.
Na ovom koncertu predstavljaju svoj novi album zvan Traditional Songbook u izdanju Croatia Records. Na albumu gostuju Neno Belan, Pero Galić, te ženska klapa Cesarice, a kao što samo ime albuma govori sadržaj albuma čine tradicionalne pjesme.

Koncert je donatorskog karaktera, a sav prihod od ulaznica namijenjen je obnovi zgrade HGZ-a.

Cijena ulaznice: 80kn (s popustom 60 kn za studente, umirovljenike i članove)

Za ulazak na koncert obavezna je COVID potvrda, potvrda o oporavku od bolesti u posljednjih 6 mjeseci  ili negativan PCR (ne stariji od 72 sata) ili antigenski (RAT) test (ne stariji od 48 sati).

Prodaja ulaznica na blagajni Hrvatskog glazbenog zavoda radnim danom od 11 do 13 i 18 do 20 sati te jedan sat prije početka koncerta, tel. 4830 822.

Online prodaja karata moguća je putem stranice https://hgz.kupiulaznicu.hr/