IZBORNA SKUPŠTINA 14.11.2022.

Ravnateljstvo je jednoglasnom odlukom članstva dobilo povjerenje za novi mandat

Dana 14. studenog 2022. održana je Izborna skupština Hrvatskog glazbenog zavoda u dvorani Stančić na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Članovi najstarije hrvatske udruge građana okupili su se na Izbornoj Skupštini kako bi izabrali Ravnateljstvo koje će djelovati u slijedećem mandatu u trajanju od četiri godine. Radno predsjedništvo Skupštine vodio je dugogodišnji član HGZ-a, skladatelj Antun Tomislav Šaban.

Izvješće o radu udruge podnijela je dosadašnja predsjednica Romana Matanovac Vučković, financijsko izvješće predstavila je tajnica Ravnateljstva Marija Saraga, a izvješće Nadzornog odbora obrazložio je predsjednik Mladen Boršić.

Novo staro Ravnateljstvo

Jednoglasnom odlukom članova staro Ravnateljstvo je nagrađeno za sve što je u svom mandatu učinilo – od spašavanja udruge kojoj je prijetio financijski krah, preko vraćanja publike u najljepšu zagrebačku koncertnu dvoranu, do uspješnog prevladavanja kriza koju su nastale uslijed pandemije, potresa i poplave. Osobitu zahvalu članstvo je iskazalo zbog uspješnog tijeka konstruktivne obnove.

Naredne četiri godine HGZ će voditi Romana Matanovac Vučković, Tamara Jurkić Sviben, Marija Saraga, Tonči Bilić, Jana Haluza, Zoran Juranić i Anđelko Krpan. Za novo staro Ravnateljstvo to će biti period velikih, kompleksnih projekata i još većih iskušenja jer udruga, osim članarina i donacija, nema vlastite prihode od trenutka kada je zgrada zatvorena krajem listopada 2021.

Foto: Zvonimir Ferina