More, ti si čežnja

Live stream koncerta ”More, ti si čežnja” iz HGZ-a u organizaciji klape Armorin, utorak, 16. lipanj u 20 h

Koncert možete pratiti na: https://www.facebook.com/armorinke/

Nastupaju:

Armorin (ž)
Bošket (m)
Cesarice (ž)
Ćakulone (ž)
Dišpet (ž)
Figurin (ž)
Grdelin (m)
Obilanca (ž)
Sagena (m)
Slavić (mj)

Koncert ”More, ti si čežnja” do sada se održao četiri puta (2006., 2007., 2008. i 2016.). Peti koncert održat će se u potpuno drugačijim okolnostima – bez koncertne publike i online.

Želja organizatora je učiniti korak za povratak klapske pjesme u okvirima ”novog normalnog”, pogotovo njenog najvažnijeg segmenta – onog izvedbenog.

“Teško je zamisliti bolji koncertni prostor od velike dvorane Hrvatskog glazbenog zavoda koja je, nažalost, teško stradala u nedavnom potresu. Sve klape sudionici ovog koncerta u različitim su prigodama nastupale u Hrvatskom glazbenom zavodu, a taj prostor dugo vremena bio i neslužbeni dom čitave zagrebačke klapske scene. Sretni smo stoga što će, makar i bez publike, tim zdanjem još jednom odzvanjati klapski četveroglas i posve smo sigurni da ćemo se ubrzo tamo ponovno susresti svi – klape i publika, onako kako to najviše volimo. Da bi se to dogodilo, dvorani je potrebna pomoć pri obnovi pa stoga pozivamo sve vas koji ćete pratiti koncert da umjesto ”ulaznica” donirate sredstva za obnovu Hrvatskog glazbenog zavoda kako bi taj hram glazbe čim prije povratio svoj stari sjaj.“ – kažu iz klape Armorin koja je organizator ove hvalevrijedne akcije.