Povrat novčanih sredstava

Poštovani pretplatnici ciklusa Sfumato/Kanconijer,

zahvaljujemo Vam na očuvanom zanimanju za rad i program Zbora i Simfonijskog orkestra HRT-a kao i na strpljenju koje ste pokazali čekajući vijest o načinu na koji ćemo nadoknaditi neodržane koncerte u prošloj sezoni za koje ste kupili pretplatničke ulaznice.

Pretplatničke ulaznice za ciklus Sfumato/Kanconijer u sezoni 2020./2021. nismo stavljali u ponudu radi novih okolnosti u kojima ne možemo svim dosadašnjim pretplatnicima omogućiti posjet koncertima zbog ograničenja broja publike u zatvorenim prostorima kao i neizvjesnog razvoja situacije vezane za epidemiju bolesti Covid-19.

Vjerujemo da ste upućeni da je sezona ciklusa Sfumato i ciklusa Kanconijer objavljena, te da se pojedinosti programa nalaze na našoj web stranici https://glazba.hrt.hr/ .

Prvi koncert ove sezone iz ciklusa Sfumato održao se u Crkvi sv. Blaža, te je potom uslijedio koncert iz ciklusa Kanconijer u Maloj dvorani Doma sportova i obzirom na dozvoljeni broj publike u dvorani neki od Vas bili su prisutni na oba koncerta, a neki su bili sa nama u izravnom prijenosu putem Hrvatske radiotelevizije. No, ubrzo nas je epidemiološka situacija prisilila da prvi slijedeći koncert u ciklusu Sfumato otkažemo, drugi održimo bez prisustva publike samo uz izravan radijski prijenos, a već na početku 2021. prvom koncertu odgodimo datum održavanja. Koja sudbina čeka preostale koncerte u ovoj sezoni u sklopu ciklusa Sfumato i ciklusa Kanconijer ovisi i dalje isključivo o razvoju situacije vezane za epidemiju bolesti Covid-19, a koja nas je u sezoni 2019./2020. primorala da od dvanaest najavljenih koncerata njih pet otkažemo. 

Kako Vam zbog neizvjesnog razvoja epidemiološke situacije ne možemo, kao nadoknadu za neodržane koncerte u prošloj sezoni, ponuditi mogućnost besplatnog ulaza na ukupno pet koncerata u sklopu ciklusa Sfumato i ciklusa Kanconijer i na taj način Vam nadoknaditi otkazane koncerte u prošloj sezoni, ponudili bismo Vam povrat sredstava.

Isplata povrata sredstava, koja je razmjerna iznosu koji otpada na pet od dvanaest održanih koncerta kupljene pretplatničke ulaznice ciklusa Sfumato/Kanconijer za sezonu 2019./2020., vršit će se na blagajni Hrvatskog glazbenog zavoda, u radno vrijeme blagajne, do 20. lipnja 2021., uz predočenje prošlogodišnje pretplatničke ulaznice i osobne iskaznice ili nekog drugog dokumenta za identifikaciju.

 

Do što skorijeg ponovnog susreta, srdačno Vas pozdravljamo.

 

S poštovanjem, Glazba HRT-a