POZIV NA IZVANREDNU SKUPŠTINU

Poštovani članovi Hrvatskoga glazbenog zavoda,

nalazimo se u iznimno dinamičnom i zahtjevnom razdoblju u kojem je nužno djelovati brzo i  donositi važne odluke, a ponajprije vezano za konstruktivnu i statičku obnovu naše zgrade. Obnova upravo ulazi u svoju najveću i najtežu fazu u kojoj ćemo kontinuirano biti u strašnoj utrci s vremenom i pod golemim pritiskom niza okolnosti koje ne ovise o nama, a s kojima se moramo nositi kako bismo uspješno završili važan posao koji smo započeli.

Iz navedenih razloga Ravnateljstvo je donijelo odluku o sazivanju izvanredne Skupštine i Vaša nazočnost je od velike važnosti jer odluke koje moramo donijeti određuju smjernice za nastavak djelovanja i opstanak naše udruge. Skupština će biti organizirana hibridno – bit će omogućeno sudjelovanje online.

Molimo Vas da se odazovete u što većem broju, a ako niste u mogućnosti doći molimo da se priključite online. Na početku Skupštine izmijenit ćemo Statut u jednome članku, s ciljem da i oni koji su priključeni online mogu sudjelovati u Skupštini i glasovati.

Predstojeća Skupština također će biti prigoda da se, prema svojim mogućnostima, uključite i pružite savjete, potporu i pomoć u ovom važnom periodu koji je pred nama.

Iz objektivnih razloga, a ponajprije zbog nedostatka ljudskih resursa i vremena jer smo svi maksimalno angažirani oko obnove, materijale za Skupštinu poslat ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

Molimo Vas da se odazovete i sudjelujete na Skupštini,

Ravnateljstvo HGZ-a i predsjednica Romana Matanovac Vučković

POZIV ČLANOVIMA HRVATSKOGA GLAZBENOG ZAVODA NA IZVANREDNU SKUPŠTINU

koja će se održati u ponedjeljak, 28. veljače 2022. s početkom u 18 sati u dvorani Blagoje Bersa, Muzička akademija, Trg republike Hrvatske 12. + online putem platforme Zoom, spajanjem na poveznicu koju ćemo Vam naknadno poslati.

Prijedlog dnevnog reda:

 1. Otvaranje Skupštine, biranje zapisničara i ovjerovitelja zapisnika, biranje radnog predsjedništva, usvajanje poslovnika o radu Skupštine, biranje provjerbenog povjerenstva, usvajanje Dnevnog reda Skupštine
 2. izmjena Statuta radi prihvaćanja sudjelovanja i odlučivanja članova Skupštine koji se sudjeluju online
 3. Usvajanje zapisnika redovne godišnje Skupštine HGZ-a održane 17. lipnja 2021. godine
 4. Izvještaj predsjednice o radovima na zgradi, povlačenju sredstava iz Fonda solidarnosti i troškovima obnove zgrade
 5. Financijski izvještaj za 2021. godinu
 6. Financijski plan za 2022. godinu
 7. Izvještaj Ravnateljstva o radu Hrvatskoga glazbenog zavoda u 2021. godini
 8. Izvještaj Nadzornog odbora za 2021. godinu
 9. Izvještaj o članstvu, rasprava o članarini
 10. Izvještaj o stanju i planovima knjižnice HGZ-a
 11. Izbor novog člana Nadzornog odbora
 12. Razno

Prema čl. 22 Statuta HGZ-a, Skupština može pravovaljano djelovati ako je prisutno više od polovice članova. Ako u zakazano vrijeme nije prisutno toliko članova, Skupština se odlaže za pola sata i tada može pravovaljano odlučivati ako je prisutno najmanje 40 članova.