Promocija notnog izdanja

Koncertna promocija notnog izdanja „ Franjo Krežma – Umjetničke popijevke na stihove njemačkih romantičara“
28. listopada 2020., Velika dvorana u 17:30 sati

Prihod od ulaznica organizator će donirati za obnovu zgrade HGZ-a

Sudjeluju:

Umjetnički direktor udruge Hilarion Davor Schopf
Muzikologinja Zrinka Matić
Mezzosopranistica Nataša Antoniazzo
Pijanistica Mia Elezović

U Zagrebu je objavljeno novo notno izdanje umjetničkih popijevki skladatelja Franje Krežme (1862-1881) skladane na stihove njemačkih Romantičara.

Izdanje sadrži 25 pjesama skladanih na stihove najvećih njemačkih pjesnika romantizma kao što su Heinrich Heine, Nikolaus Lenau, Johann Wolfgang von Goethe i Oscar von Redwitz, od kojih je zasigurno najuglazbljivaniji Heinrich Heine. Pjesme na njihove stihove skladali su i velikani poput Franza Schuberta, Roberta Schumanna i Johannesa Brahmsa.

Odabrane umjetničke popijevke za ovo izdanje nastale su od ljeta 1876. do kraja 1879. godine, što znači da ih je mladi, prerano preminuli violinski virtuoz Franjo Krežma napisao u dobi od svoje 14. do 17. godine života.

Mezzosopranistica Nataša Antoniazzo i pijanistica Mia Elezović praizvesti će 13 pjesama koje su prvi put objavljene u ovom izdanju!

Izdavač notnog izdanja je Društvo za promicanje glazbe, plesa i glazbeno-scenske umjetnosti Hilarion u suradnji s umjetničkom organizacijom Pr@ject. Izdanje su financirali Ministarstvo kulture i HAZU, a Krežmini autografi čuvaju se i dostupni su u knjižnici HGZ-a.

Za Nakladnika je umjetnički direktor udruge Hilarion Davor Schopf, notografiju je napravio Stanko Juzbašić, likovno oblikovanje Snježana Grbić, a predgovor izdanju je napisala muzikologinja Zrinka Matić. Tekstove u izdanju lektorirala je Rosanda Tometić, a pripremila je i uredila Nataša Antoniazzo.

Cijena ulaznice: 50 kn; cijena ulaznice s popustom: 40 kn (popust ostvaruju učenici, studenti, umirovljenici i članovi HGZ)

KUPI ULAZNICU