Sretna Meštrović

Sretna Meštrović, Posljednji put na podiju

7.3.2020., Velika dvorana HGZ-a, u 20 sati

“Čudna i čudesna” pijanistica, kako Sretnu Meštrović naziva glazbena kritičarka Jagoda Martinčević

Ova “valkira klavirske umjetnosti” (Jana Haluza) karakterističan je izdanak posljednje generacije studenata legendarnog Svetislava Stančića na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji, ujedno obogaćena savjetima stupova svjetskog pijanizma, kao što su Nikita Magalov i Carlo Zecci, te dugi niz godina slušateljica seminara velikog ruskog pedagoga E.Timakina, čije pedagoške principe slijedi i primjenjuje.

Iz njezinog koncertnog repertoara izdvojli bismo pravi pijanistički podvig, izvedbu ciklusa F.Liszta “Harmonies poetiques et religieuses” za koji Branko Pofuk naslovljava kritiku “Sto minuta meditacije”, “Lisinski preplavljen mirom”, a Bosiljka Perić Kempf piše: “Duboka koncentracija, zrelost, mirnoća i razumijevanje glazbe”.

A kao vrhunac njezinog koncertnog djelovanja treba istaknuti izvedbu većeg izbora iz djela O.Messiaena “Pogledi na dijete Isusa” u KD Vatroslav Lisinski koja je izazvala ovacije slušatelja i iznimnu pozornost javnosti kako u Zagrebu tako i u Parizu.

Sretna Meštrović svakako spada u vrh hrvatskog pijanizma

7.3. u HGZu Sretna Meštrović obilježit će 65 godina umjetničke karijere koncertom pod nazivom “Sretna Meštrović posljednji put na podiju”, kojim se i ujedno oprašta od aktivne pijanističke karijere. Na programu koncerta su 3 Muzička Momenata i Sonata u B-duru, F.Schuberta.

Program

FRANZ SCHUBERT

Six moments musicaux, D. 780 (Op. 94) / izbor
2. Moderato
3. Allegro moderato
5. Allegro vivace

Sonata u B – duru, D. 960
Molto moderato
Andante sostenuto
Scherzo: Allegro vivace con delicatezza – Trio
Allegro ma non troppo

Cijena ulaznice: 70 kn; cijena ulaznice s popustom: 50 kn (popust ostvaruju umirovljenici, učenici i studenti) |

Ulaznice se kupuju na blagajni HGZ-a