Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

9. Festival svjetske književnosti: Nagrada Fric

rujan 11 @ 12:00 - 13:00

Besplatno

Subota, 11. rujna 2021.
Velika dvorana u 12 sati

9. Festival svjetske književnosti
Nagrada Fric
Gosti: Jagna Pogačnik, Goran Gavranović, Marko Gregur, Dubravka Vrgoč
moderira Kruno Lokotar

Uz potporu 24sata & Expressa

Ove godine po peti će se put dodijeliti najizdašnija književna nagrada u Hrvatskoj, nagrada Fric koju je osnovao tjednik Express a koju podupire Barcaffé. Nagrada koja ime nosi po nadimku najvažnijeg hrvatskog pisca i intelektualca 20. stoljeća Miroslava Krleže, dodjeljuje se za najbolje djelo fikcijske proze objavljeno od srpnja do lipnja svake godine, napisano na hrvatskom, bosanskom, crnogorskom ili srpskom jeziku a objavljeno u Hrvatskoj u izbornoj godini. Do sada su laureati nagrade bili Damir Karakaš za roman Sjećanje šume, Jurica Pavičić za roman Crvena voda, Darko Cvijetić za roman Schindlerov lift i Marko Gregur za roman Vošicki.

Na predstavljanju ovogodišnje nagrade saznat ćemo koliko knjiga uopće konkurira za ovogodišnju nagradu, kada će žiri u sastavu Jagna Pogačnik (predsjednica), Igor Vikić, Tomislav Brlek, Čedo Prodanović, Dubravka Vrgoč, Hrvoje Klasić i Dragomira Majhen objaviti naslove koji su ušli u širi izbor od 13 knjiga, a kada pak uži izbor, te na koncu i kada će biti svečano proglašenje dobitnika.

Za ulazak na programe obavezna je COVID potvrda, potvrda o oporavku od bolesti u posljednjih 6 mjeseci uz 1 dozu cjepiva ili negativan PCR (ne stariji od 72 sata) ili antigenski (RAT) test (ne stariji od 48 sati).

Ulaz slobodan uz obaveznu rezervaciju ulaznica na blagajni Hrvatskog glazbenog zavoda radnim danom od 11 do 13 i 18 do 20 sati te jedan sat prije početka koncerta, tel. 4830 822, blagajna@hgz.hr.

Organizator: Nakladnička kuća Fraktura, tel. 091 8812 441, mail fsk@fraktura.hr

 

 

 

Detalji:

Datum:
rujan 11
Vrijeme:
12:00 - 13:00
Cijena:
Besplatno

Organizator

Nakladnička kuća Fraktura

Lokacija

Hrvatski glazbeni zavod
Gundulićeva 6a
Zagreb, 10000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u