Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

9. Festival svjetske književnosti; Svetislav Basara; Razotkrivanje

rujan 11 @ 19:00 - 20:00

kn30

Subota, 11. rujna 2021.
Velika dvorana u 19 sati

9. Festival svjetske književnosti
Svetislav Basara
Razotkrivanje
vodi Boris Rašeta

Uz potporu Tradukija

Roman Andrićeva lestvica užasa zasebna je krošnja izrasla iz uporne i dosljedno provođene ideje teksta kao dijaloške igre s dramaturškim akrobacijama na historijskoj pozadini. U ovoj se novoj fabuli, iz niza romansiranih rastvaranja utrobe društva započetih u Basarinu romanu Mein Kampf, stanoviti Kaloperović, i sam pisac, zaputi iz Beograda u Zagreb na promociju svoje knjige, ali se usput zadrži kod prijatelja, čitatelju toga pripovjednog niza također poznatog Stojkovića, da bi se u priči otvorio sav ambis kulture laži na kojoj počiva i mit o prestižu simboliziran u liku književnog nobelovca. Nitko u srpskoj književnosti i okolici nije mitove doveo u pitanje tako okrutno kao Svetislav Basara, a posebno ne na takvoj literarnoj razini. S autorom razgovara publicist, novinar te televizijski i književni kritičar Boris Rašeta.

Za ulazak na programe obavezna je COVID potvrda, potvrda o oporavku od bolesti u posljednjih 6 mjeseci uz 1 dozu cjepiva ili negativan PCR (ne stariji od 72 sata) ili antigenski (RAT) test (ne stariji od 48 sati).

Cijena ulaznice: 30kn

Prodaja ulaznica na blagajni Hrvatskog glazbenog zavoda radnim danom od 11 do 13 i 18 do 20 sati te jedan sat prije početka koncerta, tel. 4830 822.

Online prodaja karata moguća je putem stranice https://hgz.kupiulaznicu.hr/

Organizator: Nakladnička kuća Fraktura, tel. 091 8812 441, mail fsk@fraktura.hr

*autor fotografije Miljenko Jergović

Detalji:

Datum:
rujan 11
Vrijeme:
19:00 - 20:00
Cijena:
kn30

Organizator

Nakladnička kuća Fraktura

Lokacija

Hrvatski glazbeni zavod
Gundulićeva 6a
Zagreb, 10000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u